Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:28:24 Ongeval Wegvervoer Letsel Oosterhulst - N377,9 Nieuwleusen Prio Middel Eenheid | Politie IJsselland (Persvoorlichter)
zondag 23 april 2017

Archief

Politiechef Stoffel Heijsman vertrekt

Gemaakt: Donderdag, 17 november 2016 15:43

OOST NEDERLAND - Begin volgend jaar vertrekt politiechef Stoffel Heijsman uit de politie-eenheid Oost-Nederland. Heijsman is vanaf het eerste uur betrokken bij de opbouw en ontwikkeling van de politie-eenheid Oost-Nederland. Eerst als kwartiermaker daarna als benoemd politiechef.

 

Heijsman: 'Vanaf het begin realiseerde ik mij dat dit een mooie en pittige baan zou worden. Daarom had ik ook altijd voor mijzelf en mijn thuisfront een einddatum voor ogen en die datum nadert nu'. Per 1 maart verlaat Stoffel de politie. Wat hij daarna gaat doen is nog niet bekend. 'Ik sta open voor uitdagingen buiten de politie'.

 

Opvolging
Ook over de opvolging van Heijsman is nog niets bekend. 'Ik heb de korpschef mijn vertrek aangekondigd, het is nu aan hem om zorg te dragen voor een geschikte opvolger'.

Man pint € 840,- met gestolen pinpas

Gemaakt: Donderdag, 17 november 2016 19:22

DALFSEN - Een inwoonster van Dalfsen werd op maandag 1 augustus gebeld door iemand die zich uitgaf voor medewerker van de Rabobank.

 

Deze man vertelde dat hij bezig was met nieuwe methodes voor een bankpas en tijdens dat gesprek geeft het slachtoffer haar pincode af. Op 8 augustus om 14.30 uur wordt € 840,- van haar rekening gepind door de man op onderstaande beelden. Hij pint op het Kerkplein in Dalfsen. Het is onduidelijk hoe de man haar pinpas heeft weten te bemachtigen.

 

Vragen
Wie (her)kent de man van bijgaande beelden?

Hoe hoog zijn de boetes in Nederland?

Gemaakt: Zaterdag, 19 november 2016 16:52

De boetes voor de meest voorkomende lichte overtredingen en verkeersovertredingen staan in de Boetebase van het Openbaar Ministerie (OM). Deze overtredingen worden administratief afgehandeld. Dit is geregeld in de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wet Mulder). De rechter of officier van justitie bepalen de daadwerkelijke hoogte van de boete.

 

Betaalt u een boete zelf te laat of niet volledig? Dan kan het bedrag verdubbeld worden.

 

Administratiekosten boetes

Het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) int de boetes voor het Openbaar Ministerie (OM). Het CJIB rekent € 9 administratiekosten voor verkeersboetes en boetes met een strafrechtelijke grondslag. Dit zijn bijvoorbeeld de boetes die een rechter oplegt.

 

Overzicht openstaande boetes

Bij het CJIB kunt u ook een overzicht aanvragen van openstaande zaken waaronder boetes. Als u nog boetes heeft openstaan, dan mag u niet naar het buitenland reizen. Probeert u dat toch, dan kan de Koninklijke Marechaussee u aanhouden. U moet de boetes eerst betalen voordat u verder mag reizen.

Groot aantal moneymules aangehouden

Gemaakt: Dinsdag, 22 november 2016 17:02

NEDERLAND - In een gezamenlijke Europese actie naar witwassen zijn 178 verdachten aangehouden. In Nederland zijn 28 moneymules opgespoord. Zij hadden hun rekening beschikbaar gesteld voor andere criminelen. Het totale geldbedrag wat op deze rekeningen is gestort, is 23 miljoen euro.

 

Tussen 14 en 18 november 2016 voerden verschillende handhavingsinstanties en justitiële diensten uit Nederland, Bulgarije, Kroatië, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Italië, Moldavië, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Oekraïne een tweede gezamenlijke actie uit op Europees niveau, gericht op het aanpakken van moneymules. De eerste actie vond in februari van dit jaar plaats. De Nederlandse politie in de hoedanigheid van Electronic Crimes Task Force (ECTF), leidde deze actie ondersteund door Europol en Eurojust. Deze succesvolle actie is ondersteund door 106 banken en private partijen.

 

Opbrengst

De opbrengsten in Europees verband zijn onder andere:

 • Meer dan 580 moneymules zijn opgespoord
 • Meer dan 1.350 slachtoffers zijn geïdentificeerd
 • Er zijn 178 aanhoudingen
 • Er zijn minimaal 350 onderzoeken geopend en ondervragingen geweest
 • Het totale verhandelde bedrag is 23 miljoen euro
 • Meer dan 95% van de transacties van moneymules zijn gelinkt aan cybercrime

 

Nederland

In Nederland hebben in totaal zes eenheden met de actie meegedaan. Het gaat om de eenheden Limburg, Midden-Nederland, Noord-Holland, Noord-Nederland, Rotterdam en Zeeland West-Brabant. Er zijn in totaal 28 dossiers geopend en 23 personen gehoord. De verwachting is dat er nog verdachten aangehouden zullen worden. De leeftijd van de moneymules is tussen de 17 en 59 jaar en de personen zijn afkomstig uit Almere, Breda, Brunssum, Dordrecht, Groningen, Haarlem, Heiloo, Hellevoetsluis, Hoensbroek, Leek, Lelystad, Roermond, Rotterdam, Tilburg, Vlissingen, Wormerveer en Zaandam.

 

Ronselen

Moneymules worden gewoonlijk geronseld door criminele organisaties die hen inzetten voor het ontvangen en overhevelen van onwettig verkregen gelden (onder andere phising) naar bankrekeningen en/of landen. Door gebruik te maken van deze moneymules hebben de criminele organisaties toegang tot gestolen goederen of geld zonder dat de identiteit van hun leden bekend wordt. De geronselde individuen voeren hun opdracht doorgaans op vrijwillige basis uit. Moneymules spelen bovendien een rol in het mogelijk maken van andere misdrijven. Door hun rekening beschikbaar te stellen aan criminelen, kan gestolen geld gebruikt worden voor de financiering van georganiseerde misdaad.

 

Bewustzijnweek

Op dinsdag 22 november start de ‘Bewustzijnweek’, een preventieprogramma in alle deelnemende landen om bewustwording over deze vorm van criminaliteit en de gevolgen ervan te bevorderen. Het programma is er op gericht om te voorkomen dat mensen als geldezel optreden. De pakkans is zeer hoog en de gevolgen voor de moneymule zijn ingrijpend. De persoon in kwestie wordt namelijk aansprakelijk gesteld voor de financiële gevolgen, komt bij banken op de zwarte lijst te staan en wordt uiteindelijk strafrechtelijk vervolgd.

Man (76) uit Kampen gevonden in haven na noodlottig ongeval

Gemaakt: Vrijdag, 25 november 2016 16:10

KAMPEN - Een man is vrijdagochtend gevonden in het water in de buurt van de Oslokade in Kampen. Het slachtoffer is een 76-jarige man uit Kampen bevestigde de politie vrijdagmiddag.

 

De auto van het slachtoffer werd half bungelend op de rand van de kade aangetroffen. Het lijkt erop dat de man is doorgeschoten tot op de rand en toen probeerde uit te stappen. De politie denkt dat hij daarna van de kade is gevallen en in het koude water is verdronken.

 

Het lichaam van de man is rond 12 uur geborgen. De politie stelt een onderzoek in.

Politiemedewerker aangehouden en buiten functie gesteld

Gemaakt: Vrijdag, 25 november 2016 16:25

OOST NEDERLAND - De leiding van de politie-eenheid Oost-Nederland heeft een politiemedewerker van die eenheid aangehouden en buiten functie gesteld vanwege de verdenking van een strafbaar feit.

 

De medewerker, werkzaam in de provincie Overijssel, wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet. Het strafbare feit zou buiten diensttijd hebben plaatsgevonden.

 

De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten van de politie stelt onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland een onderzoek in. In afwachting van de uitkomsten hiervan is de medewerker buiten functie gesteld en de toegang tot politiegebouwen en –systemen ontzegd.

Smartphones in het verkeer gevaarlijker dan bumperkleven

Gemaakt: Zaterdag, 26 november 2016 19:52

Gebruik van de smartphone in het verkeer is de belangrijkste oorzaak van de groei van het aantal ernstige ongevallen in de laatste jaren.

 

Niet het technisch falen van de auto, weersomstandigheden of slecht onderhouden wegen blijken de belangrijkste oorzaak, het is degene achter het stuur die het laat afweten. Veel ongelukken zijn te voorkomen als die zich minder zou laten afleiden: ruim de helft van de tijd doen automobilisten dingen die niets te maken hebben met het besturen van een auto.

 

Bumperkleven

Zoals verwacht, leidt agressief rijgedrag vaker tot ongelukken. Opmerkelijk is dat bumperkleven - een grote verkeersergernis - weliswaar de kans op een ongeluk 13,5 keer zo hoog maakt, maar dat dit zo weinig voorkomt (0,07 procent van de rijtijd) dat het nauwelijks in de ongevalsstatistieken zichtbaar zou moeten zijn. Dat bumperkleven vaak in processen verbaal terugkeert, komt volgens de onderzoekers doordat het verschijnsel als een vergaarbak van oorzaken dient bij kopstaartbotsingen.

 

Grootste boosdoener

De grootste boosdoener is de smartphone. Studie bewijst dat er minder ongelukken en gewonden zouden zijn als bestuurders hun telefoon niet zouden gebruiken.

 

Wat is jouw grootste verkeersergernis?

Doe mee aan onze poll op de voorpagina.

Lichaam van 76 -jarige vrouw gevonden in sloot Basse

Gemaakt: Zondag, 27 november 2016 16:18

BASSE/ STEENWIJKERWOLD - In de buurt van buurtschap Basse in Overijssel, is het lichaam gevonden van een 76-jarige vrouw. De vrouw is een natuurlijke dood gestorven.

 

De vrouw is gevonden door een passerend groepje mountainbikers in een sloot aan de Basserweg in Basse. De politie had de omgeving van de Basserweg ruim afgezet en deed onderzoek naar de doodsoorzaak.

Politie opent steunpunt in gemeentehuis

Gemaakt: Woensdag, 30 november 2016 16:08

DALFSEN - Donderdag 1 december opent de politie een steunpunt in het gemeentehuis in Dalfsen. Inwoners van de gemeente Dalfsen kunnen daar na het maken van een afspraak aangifte doen of in gesprek met iemand van het wijkteam. Wijkagenten gebruiken het steunpunt als werkplek tijdens hun dienst en blijven daardoor dicht bij de inwoners.


Het wijkteam werkt ook aan een nieuwe manier van dienstverlening waarbij ze zo veel mogelijk inspeelt op de wens van inwoners. Zo nemen agenten bij woninginbraken in de woning een aangifte op. Het team onderzoekt of zij dit ook kan gaan doen bij andere misdrijven.

 

Wijkagenten
Op dit moment zijn er vier wijkagenten werkzaam in het gebied. Theo Habers en Marco Luigjes zijn wijkagent in de plaatsen Dalfsen, Lemelerveld en Hoonhorst. Roy Veldhuis en Marloes Sportel werken in Nieuwleusen en Oudleusen. Daarnaast is er een vaste groep agenten werkzaam in de gemeente Dalfsen. Wilt u een wijkagent spreken? Neem via 0900-8844 contact met hem of haar op om een afspraak te maken.

 

Aangifte
U kunt een afspraak maken door te bellen met 0900-8844. U kunt dan samen met een politiemedewerker bepalen welke manier, waar en welke datum u het beste uitkomt om aangifte te doen. Het adres van het gemeentehuis is Raadhuisstraat 1 in Dalfsen. Voor verschillende zaken is het ook mogelijk om via internet aangifte te doen.

 

Bereikbaarheid
Het spreekt voor zich dat de politie 24 uur per dag bereikbaar is voor u. Hebt u direct politie nodig? Bel dan 112! Bijvoorbeeld wanneer iemands leven in gevaar is, u getuige bent van een misdrijf of een verdachte situatie. Wilt u de politie spreken, maar is er géén sprake van spoed, bel dan 0900-8844.

Stoor jij je ook zo aan harde vuurwerkknallen?

Gemaakt: Donderdag, 01 december 2016 16:13

VEENENDAAL - De gemeente Veenendaal start met een vuurwerkdetectiesysteem dat snel, effectief en met grote precisie de afsteeklocatie van vuurwerk detecteert.

 

Met behulp van microfoons spoort het systeem de exacte plek op waar de knal plaatsvond en informeert het de politie en boa's hierover binnen 10 seconden.

 

Overlast van vuurwerk kun je zelf ook altijd blijven melden.

Politie haalt in samenwerking met Europol geavanceerd botnet offline

Gemaakt: Donderdag, 01 december 2016 16:36

NEDERLAND - De politie heeft gisteren bij een internationaal gecoördineerde actie in samenwerking met onder andere Europol, Eurojust, FBI en de Duitse politie Lüneburg een geavanceerd botnet offline gehaald. Het gaat om het Avalanche-botnet, dat door cybercriminelen gebruikt werd om wereldwijd meer dan 20 soorten banking malware en ransomware te verspreiden. Het Avalanche-botnet bestond gemiddeld uit 500 duizend geïnfecteerde computers.

 

Om het botnet uit te schakelen zijn gisteren 800.000 domeinen in beslag genomen of geblokkeerd. Deze domeinen werden door de malware gebruikt om met besmette computers te communiceren. Het verkeer tussen geïnfecteerde computers en het botnet is in bepaalde gevallen omgeleid om slachtoffers te kunnen informeren, een werkwijze die ook wel "sinkholen" wordt genoemd.

 

Nederland
Het internationale onderzoek begon vier jaar geleden in Duitsland nadat ransomware een groot aantal computers in het land had geïnfecteerd en/of geblokkeerd. Duits onderzoek wees uit dat het botnet uit een grote hoeveelheid geïnfecteerde computers bestond die gedurende een bepaalde periode zijn aangestuurd vanuit diverse cruciale servers in Nederland. Deze werden onder andere gebruikt als command and control-server (centrale server waarmee cybercriminelen het botnet konden aansturen). Deze servers zijn gisteren offline gehaald bij zes verschillende hosting providers.

 

Money mules
Het team High Tech Crime van de Landelijke Eenheid van de politie heeft via Duitse rechtshulpverzoeken internettaps geplaatst op verschillende (command and control) servers. Ook wordt nog verder onderzoek verricht naar de huurders van de servers en naar Nederlandse verdachten. Deze verdachten hielden zich met name bezig met de financiële kant van het criminele proces. Zij fungeerden bijvoorbeeld als 'money mule' door hun rekeningen beschikbaar te stellen aan criminelen om gestolen geld te kunnen ontvangen en doorsturen.

 

Wereldwijde resultaten
In totaal zijn in 30 landen acties uitgevoerd, waarbij vijf verdachten werden aangehouden. Daarnaast zijn 39 servers in beslag genomen en 221 servers offline gehaald. In meer dan 180 landen werden infecties aangetroffen.

Politie waarschuwt voor insluipers

Gemaakt: Vrijdag, 02 december 2016 16:58

DRENTHE - De politie waarschuwt voor twee mannelijke insluipers die met een babbeltruc in woningen proberen te komen. Er zijn op dit moment drie incidenten bij de politie bekend die sterke overeenkomsten vertonen. Wees alert op deze insluipers en verdachte situaties.

 

Woensdag 30 november kwamen rond 16:30 uur twee mannen bij een woning aan de Prins Bernardlaan in Paterswolde. Ze vertelde de oudere bewoonster dat er wateroverlast in de buurt was en dat ze even de waterleiding kwamen controleren. Eén van de mannen is beneden bij de bewoonster gebleven, de ander ging naar boven om een en ander te 'controleren'. Toen beide mannen vertrokken waren, bleken op de bovenverdieping diverse kasten te zijn doorzocht. Voor zover bekend is er niets weggenomen.

 

Diezelfde dag, ongeveer een half uur later, komt bij de politie een vergelijkbare melding binnen van een bewoner aan de Rechteren in Meppel. Ook hier waren twee mannen bij een oudere man aan de deur gekomen. Opnieuw bleef één van beiden beneden en ging de ander naar boven. Ook hier zijn de kasten doorzocht, maar lijkt niets te zijn weggenomen.

 

Donderdagochtend 1 december rond 9:20 uur zijn twee mannen aan de deur geweest bij een woning aan de Dingspil in Vries. De bewoonster vertrouwde het verhaal niet. Het is haar gelukt om beide mannen buiten de deur te houden.

 

Het zou gaan om twee mannen met een blanke huidskleur, een normaal tot enigszins stevig postuur, zeer kort haar en vermoedelijk tussen de 35 en 50 jaar. De heren droegen werkkleding.

 

Verdachte situatie? Bel 112 bij spoed of heterdaad
U ziet iemand in uw buurt die met veel belangstelling bij verschillende huizen naar binnen kijkt. Die persoon loopt even weg, komt weer terug, maakt een rondje om het huis. Een beetje raar, maar misschien is het wel gewoon een schilder die een offerte wil maken? U voelt dat het niet klopt. Ook als u twijfelt, belt u de politie op 112. Want de politie komt liever een keer te veel dan te weinig. Dankzij uw tip kan de politie inbraken voorkomen. Wist u dat de politie 80% van de woninginbraken oplost dankzij oplettendheid van buren.

 

Burgernet
Burgernet is een initiatief om gezamenlijk de veiligheid te verhogen. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, des te groter de kans is dat snel een verdachte of vermiste persoon wordt opgespoord. Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via hun (mobiele) telefoon, een SMS-bericht of een e-mail met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon/voertuig. Help ook mee en meld u aan!

Verwarde personen verdienen de beste zorg (dus van professionele hulpverleners)

Gemaakt: Vrijdag, 02 december 2016 17:21

NEDERLAND - De politie wordt in haar werk regelmatig geconfronteerd met verwarde personen. In het radioprogramma Argos (zaterdagmiddag om 14 uur op Radio 1) komt een aantal collega's van de politie Oost-Nederland (in Nijmegen) aan het woord, dat de worsteling van de politie goed naar voren brengt. Agenten worden soms geconfronteerd met overlast of strafbare feiten, en dan moeten ze optreden. Maar vaak worden die problemen veroorzaakt door mensen die in de war zijn en misschien niet eens weten wat ze doen. Dat vraagt om een andere aanpak.


Om die reden zijn er twee jaar geleden afspraken gemaakt met de zorginstellingen dat zij hun verantwoordelijkheid pakken en expertise inzetten.

 

Het is namelijk veel beter als deze mensen door professionals in een professionele omgeving worden vervoerd en opgevangen. De politie heeft daarom een duidelijk signaal gegeven richting de zorginstellingen dat de opvang en het vervoer echt overpakt moeten worden en dat signaal blijven we geven.

 

Wat niet verandert, is dat de politie altijd betrokken blijft en op zal treden als de openbare orde en de publieke veiligheid of de veiligheid van betrokkene in het geding is; ook na 1 januari 2017. We zullen echter verwarde personen doorgeleiden naar de zorginstellingen zodat zij de opvang krijgen die ze verdienen.

Duo gezocht voor diefstal parfums bij het Kruidvat

Gemaakt: Vrijdag, 02 december 2016 17:30

OMMEN - Het duo op de beelden nam op 12 september voor € 100,- aan parfums weg bij de Kruidvat in Ommen. Ze gebruikten hiervoor een geprepareerde laptoptas.

 

Op beelden is goed te zien dat de twee verschillende parfumverpakkingen in de tas stoppen en zonder af te rekenen de winkel verlaten. Ze zijn nog wel aangesproken door een medewerkster maar zonder resultaat. De mannen spraken terug in het Engels en Duits en weigerden in de tas te laten kijken. Mogelijk zijn ze Oost Europees en hebben ze in Ommen of omgeving verbleven. Het is een opvallend duo en gelet op hun postuur en houding zouden het misschien wel broers kunnen zijn.

 

Signalement verdachte 1:
- Man
- Ongeveer 30 jaar
- 1.90 meter lang
- Normaal/slank postuur
- Blanke huidskleur, vermoedelijk Oost Europese
- Opgeschoren, kort blond kapsel
- Zonnebril met opvallend felgroene poten op zijn hoofd
- Droeg een blauwe spijkerbroek met daarboven een blauw/paars geblokte blouse met lange mouwen
- Droeg zwarte sneakers met witte zool
- Droeg een zwarte (akte)tas met schouderband.

 

Signalent werdachte 2:
- Man
- Ongeveer 30 jaar
- 1.80 meter lang
- Nomaal/slank postuur
- Blanke huidskleur, vermoedelijk Oost Europese
- Kort geschoren kapsel
- Zonnebril op zijn hoofd
- Droeg een olijfgroene korte broek met daarboven een oranje shirt, met korte mouwen
- Achterop het shirt stond in grote cijfers 88.
- Het shirt was voorzien van een zwarte bies in de kraag en aan de mouwen
- Droeg zwarte sneakers met witte zool
- Droeg een felblauwe tas met zwarte schouderband

Auto's met elkaar in botsing op de Hoofdweg (N377)

Gemaakt: Zaterdag, 03 december 2016 20:12

DE KRIM - Zaterdag aan het begin van de avond zijn op de Hoofdweg (N377) in De Krim twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Een auto met daarin 3 personen reed in de richting van Coevorden en schampte een andere wagen.

 

Alle vier de inzittenden van beide auto's kwamen met de schrik vrij. Enkele zijn nog wel even door het ambulancepersoneel gecontroleerd. De brandweer heeft de accu's losgekoppeld en kon daarna retour kazerne. De beide totaal verwoestte auto's zijn door een berger afgevoerd. Het verkeer werd via de andere kant van het kanaal omgeleid.

Ambulances en taumahelikopter naar Het Bergje

Gemaakt: Zondag, 04 december 2016 22:01

DEDEMSVAART – Twee ambulances en een traumahelikopter met het mobiel medisch team (MMT) spoeden zich zondagavond naar Het Bergje op de grens van Drenthe en Overijssel  tussen Drogteropslagen en Dedemsvaart.

 

Het is onbekend wat er precies aan de hand is geweest. Het slachtoffer werd per ambulance met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

Hardenberger rijdt 124 kilometer per uur op Nieuwlandseweg

Gemaakt: Zondag, 04 december 2016 22:11

DE KRIM - Een automobilist uit Hardenberg heeft zondagmiddag in De Krim zijn rijbewijs moeten inleveren.

 

De man werd door de politie op de Nieuwlandseweg geflitst met een snelheid van 124 kilometer per uur. Op de weg mag maximaal 60 worden gereden.

Auto raakt van de weg op afrit A28 Staphorst

Gemaakt: Woensdag, 07 december 2016 06:18

STAPHORST - Woensdagochtend is een bestelauto op A28 bij de afslag Staphorst van de weg geraakt. De auto reed in de richting Zwolle toen hij in de berm terecht kwam en enkele verkeersborden raakte en op de zijkant terecht kwam.

 

De bestuurder is niet gewond geraakt. De berger heeft de auto afgevoerd. De oorzaak is onbekend.

Gewonde bij steekpartij in AZC Hardenberg

Gemaakt: Vrijdag, 09 december 2016 01:00

HARDENBERG - Politie heeft een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij een steekincident in het AZC.


Op donderdag 8 december omstreeks 22.00 uur kwam er een melding van een steekincident in het AZC gevestigd aan de Jachthuisweg in Heemserveen. Een 26-jarige bewoner van het centrum had letsel opgelopen door dit steekincident. Deze bewoner is voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Politie is direct ter plaatse gegaan en heeft een onderzoek ingesteld. Een 28-jarige bewoner is kort na het incident door de politie aangehouden voor betrokkenheid bij dit steekincident. Hij is overgebracht naar een arrestantencentrum van de politie, waar hij is ingesloten.

Bestuurster raakt met haar auto in de sloot

Gemaakt: Zondag, 11 december 2016 16:20

SLAGHAREN - Zondagmorgen is een automobiliste met haar auto in een sloot langs de Coevorderweg net buiten Slagharen terecht gekomen. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend.

 

De bestuurster is licht gewond geraakt maar ze hoefde niet naar het ziekenhuis. Een berger heeft de auto afgevoerd

Politie schiet man neer na woningbrand aan de Van der Laenstraat

Gemaakt: Maandag, 12 december 2016 04:14

ZWOLLE - In de nacht van zondag op maandag is aan de Van der Laenstraat in Zwolle een woning op de begane grond van een appartementencomplex geheel uitgebrand. Het ging om een korte maar felle binnenbrand. Omliggende appartementen werden ontruimd. Na onderzoek bleek dat er niemand in de woning aanwezig was.

 

Toen de meeste bewoners weer terug waren in hun woningen en de brandweer aan het inpakken was, werd er door de politie plotseling schoten gelost. Er is een persoon aangehouden die gewond is geraakt. Deze man is per ambulance afgevoerd. De politie doet ter plaatse onderzoek. Volgens omstanders dreigde een man met een mes, waarna de politie waarschuwingsschoten loste en de man uiteindelijk in zijn been schoot.

Traumahelikopter naar Alteveer voor hulp bij ernstig ongeval

Gemaakt: Maandag, 12 december 2016 05:37

ALTEVEER - Bij een ongeval op de Hendrikus Zomerweg raakte maandagochtend een 21-jarige bestuurster uit Hardenberg zwaargewond. Door nog onbekende oorzaak reed zij met de auto tegen een boom.

 

Twee andere inzittenden, jongemannen van 20 en 22 jaar oud, tevens uit Hardenberg, raakten ook gewond. De aard van hun verwondingen is onbekend. Alle inzittenden werden naar het ziekenhuis gebracht. In eerste instantie leken de verwondingen van de bestuurster mee te vallen. Later in het ziekenhuis bleken de verwondingen ernstig te zijn.

 

In de auto zaten drie personen. Eén inzittende kon op eigen kracht uit de auto komen en ging hulp halen bij een in de buurt gelegen boerderij. Twee inzittenden moesten door de brandweer bevrijd worden. Ook kwam het mobiel medisch team per helikopter ter plaatse.
 
De afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Auto over de kop op oprit A28

Gemaakt: Dinsdag, 13 december 2016 04:30

ROUVEEN - Maandagavond is een automobilist met zijn auto over de kop geslagen op de oprit van de A28 bij de Lichtmis richting Staphorst. Hoe het eenzijdige ongeval heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk.

 

De auto ramde een heg en kwam daarna op de kop terecht. De bestuurder is licht gewond geraakt. De oprit was afgesloten voor het verkeer. Een berger heeft de auto afgevoerd.

Automobilist gewond na botsing met vrachtwagen

Gemaakt: Woensdag, 14 december 2016 16:09

STAPHORST - Woensdagochtend is op de kruising van de Wethouder Klompstraat met de Wethouder Ohmannstraat op het industrieterrein van Staphorst een personenauto met een vrachtwagen in botsing gekomen. De bestuurder van een personenauto raakte hierbij gewond. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

 

De chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd. De vrachtauto kon zijn weg vervolgen. De personenauto werd door een berger afgevoerd.

Nieuwe mogelijkheden voor slachtoffers van ransomware

Gemaakt: Donderdag, 15 december 2016 16:40

NEDERLAND - De wereldwijde strijd tegen ransomware gaat onvermoeibaar door nu het No More Ransom (NMR) project meer dan 30 nieuwe partners verwelkomt, zowel uit de publieke als de particuliere sector. Doordat meer partners zich aansluiten bij de strijd komen meer decryptietools beschikbaar, die nieuwe mogelijkheden bieden aan slachtoffers van ransomware.

 

Cybercrime-beveiliging online
No More Ransom werd in juli 2016 opgezet door de Nederlandse nationale politie, Europol, Intel Security en Kaspersky Lab. Het introduceerde een nieuw samenwerkingsniveau tussen wetshandhavingsinstanties en de particuliere sector om samen ransomware te bestrijden. Op http://www.nomoreransom.org kunnen gebruikers informatie vinden over ransomware en hoe ze zichzelf ertegen kunnen beschermen. Minstens zo belangrijk is dat slachtoffers er sleutels kunnen vinden om hen te helpen gratis hun geblokkeerde apparaten te decoderen en vergrendelde bestanden te ontsleutelen.

 

Nieuwe talen en sleutels
Om slachtoffers uit alle hoeken van de wereld beter te helpen, is de online portal nu niet alleen beschikbaar in het Engels, maar ook in het Nederlands, Frans, Italiaans, Portugees en Russisch. Er wordt momenteel gewerkt aan vertalingen in nog meer talen, die op heel korte termijn zullen worden geïmplementeerd. Vandaag zijn Bitdefender, Emsisoft en Check Point als nieuwe geassocieerde partners toegetreden tot het project. Als gevolg hiervan zijn nieuwe decryptietools/sleutels toegevoegd aan nomoreransom.org. Tot op heden hadden slachtoffers de beschikking over acht gratis tools en konden bijna 6000 mensen hun apparaten met succes decoderen zonder criminelen daarvoor te betalen.

 

22 landen
Nieuwe ondersteunende partners zijn: AnubisNetworks, AON, Armor, APCF, BH Consulting, CECyF (Centre Expert contre la Cybercriminalité Français), Cyberlaws.NET, Cylance Inc., DATTO, Inc, ESET, FS- ISAC (Financial Services – Information Sharing & Analysis Center), G-DATA Software AG, Heimdal Security, s21Sec, Smartfense, SWITCH, Ukrainian Interbank Payment Systems Member Association (EMA), CERT-EU (Computer Emergency Response Team for the EU institutions, agencies and bodies), IRISS CERT (Irish Reporting and Information Security Service), CIRCL.LU (Computer Incident Response Center Luxembourg) en SI-CERT (Slovenian Computer Emergency Response Team). Daarnaast verwelkomen wij de Oostenrijkse, Kroatische, Deense, Finse Maltese, Roemeense, Singaporese en Sloveense politie als ondersteunende partners, zodat nu in totaal 22 landen bij het project zijn betrokken.

 

Verdienmodel verstoren
Wilbert Paulissen, hoofd Landelijke Recherche: "De kracht van het project is dat we met zoveel mogelijk landen en partners samenwerken om steeds meer slachtoffers te kunnen helpen. Ik ben tevreden dat het project zo goed aanslaat. Samen zullen we al het mogelijke doen om het verdienmodel van criminelen te verstoren".

 

Zowel de particuliere sector en de wetshandhavingsinstanties intensiveren hun inspanningen om cybercriminelen te bestrijden die ransomware gebruiken om hun slachtoffers van grote hoeveelheden geld te beroven. Bewustzijn blijft echter de sleutel tot het succesvol voorkomen van ransomware. Enkele eenvoudige beschermingsmaatregelen kunnen veel schade voorkomen:

 • zorg altijd voor de aanwezigheid van een back-up systeem, zodat een ransomwarebesmetting uw persoonlijke gegevens niet definitief vernietigt;
 • gebruik robuuste antivirussoftware om uw systeem te beschermen tegen ransomware;
 • houd alle software op uw computer up-to-date;
 • vertrouw letterlijk niemand, aangezien elke account kan zijn aangetast.
 • Kijk voor meer informatie en preventietips op www.nomoreransom.org.

Automobilist komt om het leven na botsing tegen boom bij Nieuwlande

Gemaakt: Zaterdag, 17 december 2016 06:30

NIEUWLANDE - Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Steigerwijk bij Nieuwlande is een nog onbekende automobilist om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde zaterdagochtend omstreeks kwart over vijf.

 

De personenauto is door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. Hulpdiensten waren na het ongeval snel ter plaatse, maar het mocht niet meer baten. Het slachtoffer is na het eenzijdige verkeersongeval ter plaatse overleden.

 

De verkeersanalysten van de politie zijn een onderzoek gestart.

Kerstdagen groot feest voor inbrekers in Nederland

Gemaakt: Maandag, 19 december 2016 19:07

De laatste week van het jaar is de kans op een inbraak 40% groter vergeleken met andere weken. Dit blijkt uit onderzoek van Smart Alarm, op basis van politiedata van 2013, 2014 en 2015.

 

Tijdens de kerstdagen komen er gemiddeld 3884 inbraakmeldingen binnen bij de politie. Vooral in de avonduren komen er opvallend veel meldingen van inbraak binnen.

 
Inbraakspits tijdens kerstdiner
Kijkend naar de kerstdagen en de dag na Kerst, was Tweede Kerstdag de afgelopen jaren licht favoriet bij inbrekers. 34,3% van de inbraakmeldingen tijdens Kerst, kwam binnen op Tweede Kerstdag.

 

Vooral tijdens het kerstdiner worden klaarblijkelijk veel inbraken gepleegd. Wanneer men op bezoek is bij familie, vrienden en kennissen, zien inbrekers kennelijk het ideale moment om toe te slaan. Tijdens de kerstdagen kwamen de meeste inbraakmeldingen afgelopen jaar namelijk binnen tijdens de avonduren. Vooral tussen 19:00 en 00:00 is een duidelijke piek zichtbaar in het aantal meldingen.

 

Meeste kerstinbraken in Oost-Nederland
11,7% van de kerstinbraken werd vorig jaar gemeld in politieregio Oost-Nederland. Hierbij gaat het om zowel woning- als bedrijfsinbraken. Ook in de politieregio’s Amsterdam en Den Haag werden veel inbraken gemeld. Beide regio’s waren goed voor 11,2% van alle inbraakmeldingen.

 

Inbrekers waren afgelopen jaar minder actief in de politieregio Zeeland-West-Brabant. ‘Slechts’ 8,8% van het totale aantal meldingen kwam namelijk uit deze politieregio.

 

Bedrijfsinbraken versus woninginbraken
Normaal gesproken wordt 85% van de inbraken in een woonhuis gepleegd, en ongeveer 15% in een bedrijfspand. Tijdens de kerstperiode neemt het aandeel meldingen van woonhuisinbraken met gemiddeld 7% toe.

 

In de politieregio Zeeland-West-Brabant is er sprake van het grootste verschil in het aandeel van woninginbraken tijdens Kerst ten opzichte van andere dagen. Ten opzichte van andere dagen is er in deze politieregio tijdens Kerst namelijk sprake van een stijging van 9,4%. Ook in Noord-Nederland (9,3%) en Oost-Nederland (9,3%) stijgt het aandeel woninginbraken met Kerst sterk.

 

In politieregio Rotterdam is de stijging van het aandeel woninginbraken met 3,6% het kleinst, maar deze regio was (en is) al koploper qua aandeel woonhuisinbraken. Een overzicht van de meldingen van bedrijfsinbraken versus woninginbraken per politieregio, is te vinden op de onderzoekspagina van SmartAlarm.

 

Mogelijke inbraakdrukte Eerste Kerstdag 2016
Komende Kerst zal Eerste Kerstdag mogelijk weer druk zijn voor inbrekers. Uit eerder onderzoek van SmartAlarm werd al duidelijk dat weekenden in december populair zijn bij inbrekers. Dit jaar valt Eerste Kerstdag op een zondag. De verwachting is dan ook dat inbrekers deze dag zullen aangrijpen om op zoek te gaan naar geschikte doelwitten voor een inbraak.
 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en Betecom.

Bakken en braden tijdens de feestdagen; voorkom vlam in de pan!

Gemaakt: Donderdag, 22 december 2016 17:53

Een uitgebreid kerstdiner, lekker gourmetten, oliebollen bakken; het hoort er allemaal bij de laatste weken van het jaar. Maar olie en vet kunnen uitslaande brand veroorzaken, met alle gevolgen van dien. Voorkom vlam in de pan. Toch brand? Gebruik dan geen blusdeken! 

 

Tips tijdens het bakken en braden:

 • Doe niet te veel olie of vet in de pan, zodat de vloeistof niet zo snel over de rand loopt.
 • Houd de pan in de gaten, zodat u direct kunt ingrijpen als de vlam toch in de pan slaat. Laat u niet afleiden door de gezellige drukte in de woonkamer.
 • Houd kinderen tijdens het bakken en braden weg bij het fornuis, en laat ze niet alleen in de keuken.

 

Een vlam in een pan of een frituurbrand kunt u niet blussen met een blusdeken. Blus brandende olie of brandend vet ook nooit met water! Water in heet vet of olie veroorzaakt een grote explosie. 

 

Bij een vlam in een (frituur)pan doet u het volgende: 

 • Bedek, indien mogelijk, uw handen / trek ovenhandschoenen aan.
 • Dek de brandende pan af met een passende deksel of koekenpan (plaats de deksel of pan van u af).  
 • Zet de warmtebron uit.
 • Doe de afzuigkap uit.
 • Laat de pan met de deksel staan totdat deze volledig is afgekoeld (tenminste een uur).
 • Waarschuw bij twijfel altijd de brandweer.

Grote brand bij schrootverwerkingsbedrijf in Kampen

Gemaakt: Vrijdag, 23 december 2016 00:03

KAMPEN - Aan de Haatlandhaven in Kampen is donderdagavond rond elf uur bij een schrootverwerkingsbedrijf een grote brand uitgebroken. Door de zwarte rook die hierbij vrij komt is de brand opgeschaald naar een grip 1 situatie. Bovendien is er een NL altert in deze regio afgegeven.

 

Bij brand in Kampen is er voornamelijk rookoverlast op het industrieterrein Haatlanderhaven. Mogelijk Kampereiland ook last van de rook. Diverse brandweerkorpsen zijn ingezet bij de bestrijding van deze brand.

 

De brandweer vraagt mensen om weg te blijven bij de brand en de hulpverleners ruimte te geven.

Heeft u te maken gehad met een verkeersongeval, arbeidsongeval of medische fout?

Gemaakt: Dinsdag, 06 juni 2017 01:35

Heeft u in het verleden te maken gehad met een verkeersongeval, arbeidsongeval of heeft u letsel opgelopen door een dier of medische fout? Heeft u nooit uw vraag durven stellen? Of heeft u er nooit bij nagedacht dat u daarmee misschien in aanmerking komt voor een passende schade vergoeding?

 

Stel hier uw vraag, geheel kosteloos. Of maak gebruik van ons contactformulier. Onze Letselschade advocaat kan dan geheel vrijblijvend, volgens onze afspraak, contact met u opnemen. Gelieve dan ook uw gegevens (inclusief telefoonnummer) achter te laten.

 

Wij willen u graag helpen, ook al is het jaren geleden gebeurd!